ENCANTADES

cartell

PRESENTACIÓ

LES ENCANTADES és un espectacle familiar musical que sorgeix de la necessitat de crear un nou espectacle a partir de llegendes extretes de la nostra cultura popular i continuar amb la tasca que diferencia la cia. PocaCosa Teatre de les altres companyies de teatre familiar: Per una banda el nostre objectiu és apropar l’òpera al públic familiar d’una manera propera i distesa. I per l’altra, seguim entossudides en recuperar històries i llegendes catalanes, aquest cop ens centrarem en les llegendes de fades.

PocaCosa Teatre us apropa, amb el seu espectacle ENCANTADES, al món de les fades des d’una mirada divertida i emmarcada en un escenari de fervent actualitat. La música i les cançons de creació pròpia acompanyarà les aventures i desventures d’aquestes fades tan peculiars en el seu camí de descoberta dels seus poders.

PocaCosa Teatre va néixer de la necessitat i la inquietud d’explorar noves formes unint l’òpera amb el teatre de text contemporani, i així poder-nos apropar a tot tipus d’espectadors, tan grans com petits. Unim el teatre més pur amb l’òpera, la interpretació actoral combinada amb la interpretació musical, l’òpera amb altres estils musicals, etc. Per nosaltres el que fa més atraient aquesta proposta, és que l’òpera és un gènere musical que el públic no està acostumat a escoltar en directe, sovint ens mostrem davant d’un públic que majoritàriament no n’ha escoltat mai atentament o conscientment. Posem el teatre i l’òpera a l’abast de tothom, sense pretensions, amb humilitat i sobretot amb austeritat.

SINOPSIS

La Periquinela de la Vall d’Aran i l’Estuna de Porqueres són germanes i, a més, dues fades que ni tan sols saben que ho són. Vagaregen per casa i se senten soles i avorrides. No surten al bosc i passen les hores arraulides al sofà mirant la tele, jugant a la PlayStation, endrapant bolleria i patates fregides… quan els apareix l’oportunitat de conèixer el seu ídol, en Lauro Vacarizo, cantant de gran èxit. Per poder-lo conèixer han de guanyar un concurs de creació de l’ésser fantàstic més espatarrant del planeta.

L’Estuna i la Periquinela no dubten ni un segon a presentar-s’hi i així comencen els estira i arronsa de treballar en equip, que les portarà a descobrir els seus poders i viure un conflicte en la seva relació que farà aflorar les parts més ocultes fins a consumar-se un malefici. I per trencar el malefici caldrà l’ajuda dels nens i nenes del públic.

El descobriment i reconeixement de la seva màgia farà desaparèixer el fanatisme cap al seu ídol i apostar pel que elles poden arribar a fer com a ésser màgics.

 FITXA ARTÍSTICA

Direcció: Jordi Gilabert

Ajudant de Direcció: David Planas

Actrius/cantants: Elena Martinell, Meritxell Yanes

Text: Tona Puig i Meritxell Yanes

Compositors musicals: Faló Garcia, Albert Cortada, Col·laboració dels

músics de l’Horade Joglars i Toni Vives

Creació espai sonor: Albert Cortada

Escenografia: Art Estudi (David Faüchs i Fanny Espinet)

Assesorament escenografia: Ricard Prat

Vestuari: Carme Puigdevall Plantés

Coreografies: Neus Masó i Elena Masó (Impàs Dansa)

Disseny Tècnic:  David Planas

Disseny gràfic: Àrtic Studio(Gerard Yanes)

Fotos: Bernat Casero

Vídeo: Plei Audiovisuals

Producció executiva: Meritxell Yanes i PocaCosa Teatre

Producció: PocaCosa Teatre

Amb suport de: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya,

Ajuntament de Girona, Diputació de Girona i FesLLeCat

Agraïments: Ajuntament de Celrà, Rusky

Management: Mònica Aymerich

Durada de  l’espectacle: 55 minuts

Edat recomanada: a partir de 5 anys.

 dossier_1  dossier_2dossier_3DESCARREGAR DOSSIER

DESCARREGAR DOSSIER PEDAGÒGIC

DADES DE CONTACTE:

PocaCosa Teatre

Meritxell Yanes i Elena Martinell

Tel. 679 485 841

info@pocacosateatre.com

 

CONTACTE DISTRIBUCIÓ:

Mònica Aymercih

Tel. 633 653 377

distribucio@pocacosateatre.com